Roest in de tank! Een veel voorkomend probleem. Onze Honda’s zijn vaak al tientallen jaren oud en zeker als deze ook een tijd stil hebben gestaan met weinig benzine in de tank vormt er zich al snel een roest laag.
Een paar spatjes roest is nog niet zo’n probleem, maar als er zich hele klompen roest gaan vormen komen er deeltjes oxidatie los en die

verstoppen sproeiers. Een snelle oplossing is dan om een benzine filter in de brandstofleiding te plaatsen. Maar eigen is het beter om de bron op te lossen. Ontroesten kan op verschillende manieren. Het voordeel van elektrolyse is dat het op een neutrale, niet chemische wijze werkt. Je kan je tank daarom niet beschadigen door de chemicaliën.

Er zijn meerdere manier om een tank te ontroesten. Een van die manieren is de tank te behandelen door middel van elektrolyse. Wat heb je daarvoor nodig?
– een roestige tank met gemonteerde benzine kraan;
– een paar eetlepels soda poeder;
– warm water;
– een spanningsbron van rond de 12 volt en flink wat ampere (10+);
– een geleider die in de tank wordt gehangen, bijvoorbeeld een draadeind;
– een steuntje om de geleider geen sluiting te laten maken met de tank;
– een aantal flessen azijn om het elektrolyse proces te neutraliseren;
– een goedje om de tank te beschermen na afloop, bijvoorbeeld spiritus.

Hoe pak je dit nu aan? Kijk naar mijn volgende filmpje om het proces te volgen. Doe dit wel voorzichtig zodat je geen kans maakt op kortsluiting! Ook een goed geventileerde ruimte is aan te raden, de belletjes die eraf komen zijn waterstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *