OHTOKC MalaysiaDoor een video van Josh van JE Vintage Honda Mini’s kwam ik een echt mooi product tegen: een 6v CDI ontsteking. Toen ik vorig jaar opnieuw de wereld van Honda betrad, waren er veel mensen die me adviseerden om over te schakelen van 6v contactpunten ontsteking naar 12v CDI-ontsteking. Ik was wat gereserveerd om meerdere redenen. Allereerst: een contactpunten ontsteking werkt prima als de afstelling in orde is. Zeker als je een vervroegend vliegwiel hebt. Ten tweede: als je wilt ombouwen naar een 12v CDI-ontsteking, moet je je linkercarter aanpassen omdat er geen ruimte is voor de pick-up. En als laatste: je moet alle elektrische zaken

vervangen die niet geschikt zijn voor 12v (alle lampen, claxon, accu enz.). Het is dus nogal een investering als je van 6v naar 12v wilt.

Maar deze 6v CDI-ontsteking van OHTOKC is de best of both worlds. Het enige wat je hoeft te wisselen is je grondplaat. De pickup is geïntegreerd in de lichtspoel. Dus geen externe pick-up nodig. En misschien wel het mooiste van alles: je hoeft verder geen wijzigingen aan je elektrische installatie door te voeren. Hij draait met je eigen vliegwiel en wekt je normale 6v op. Het enige waar je naar moet zoeken is een plek waar je de CDI-unit kunt plaatsen. De CDI-unit heeft vervroeging, dus ook als je een niet-vervroegend vliegwiel hebt, heb je al voordeel!

Ik heb een paar testritten gemaakt met deze ontsteking en ben best enthousiast! Hij start gemakkelijk en het koppel lijkt gelijkmatiger van laag tot hoog toerental.

Bekijk mijn video voor details over de montage en natuurlijk: abonneer je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *